BrabantZorg kanjers

Ontmoet de kanjers van BrabantZorg! Met trots stellen wij de toegewijde en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van BrabantZorg aan u voor. Deze kanjers vormen het hart van onze organisatie en zijn onmisbaar in het bieden van professionele zorg en ondersteuning aan bewoners en cliënten. Elke dag werken zij met passie en betrokkenheid om het leven van anderen zo fijn mogelijk te maken. 

Fatima mw verhaal

Fatima werkt op Nieuwehagen als VIG

Fatima, verzorgende IG op Nieuwehagen vertelt over hoe ze is gevallen voor haar vak. “Ik had vroeger een bepaald beeld van de zorg toen ik jonger was; dat je veel bezig bent met mensen wassen. Uiteindelijk heb ik besloten een dagje mee te lopen met mijn moeder, zij was destijds vrijwilliger in een verzorgingshuis. Toen zag ik dat mijn beeld van de zorg écht niet klopte. Natuurlijk ben je bezig met de zorg voor cliënten, maar je doet zo veel meer dan dat.” 

Ervaart werkplezier

Trots op het werk

Helma mw verhaal

De thuiszorg in met Helma

Helma is verzorgende IG in de thuiszorg in Veghel en vertelt hoe ze bij BrabantZorg begon als Helpende, daarna Helpende Plus en toen als Verzorgende IG. Werken in de thuiszorg is voor haar een bewuste keuze. ‘Je krijgt echt een kijkje in hun leven, en dat is bij iedere cliënt weer anders. Dat is ook het leuke aan dit werk. Je komt bij andere culturen, je maakt alles mee en niets is standaard. Mensen zijn veel meer zichzelf dat dat je in een verpleeghuis ziet.’ 

Lees verder...

De kanjers van BrabantZorg

5.815

Medewerkers

3.774

Vrijwilligers

249

Studenten

60

Zij-instromers

Kopie van Catharinahof  RGF221012 1483
HR BZ Watersteeg 25juni19 8203
Gre molenhuis vrijwilliger

Onvergetelijke momenten

Gré is 77 jaar, en is al ongeveer 15 jaar vrijwilligster bij Catharinahof in Grave. Voorheen had ze samen met haar dochter en een vriendin een muziekgroepje. Mijn dochter speelde gitaar en zong, en een vriendin speelde accordeon. Iedere maand maakten we muziek op de afdelingen. Hun muziek zorgde voor  momenten die zij nooit vergeten. Nu wandelt ze wekelijks met cliënten naar de kerk, drinkt ze samen met hen koffie en is ze een 'maatje' van een van de cliënten.

HR BZ Watersteeg 25juni19 8323
HR BrZorg 14okt2021 6301
Diny van Erp   vrijwilliger Corte Foort

Diny is vrijwilligster bij Corte Foort in Oss

"Na een burn-out en een aantal jaren ander werk gehad te hebben, ben ik gestopt met werken. Mijn dochter werkte al bij Corte Foort en dacht dat vrijwilligerswerk wel wat voor mij zou zijn." 

Ik vind het fijn om de bewoners persoonlijke aandacht te kunnen geven. Sommige willen echt even hun verhaal kwijt en het is leuk om te zien dat de bewoners blij zijn als ze mij zien. Ook al hebben ze dementie, ze herkennen mij vaak wel. Dat vind ik mooi. 

HR BZ Watersteeg 25juni19 8119
Kopie van IMG 5053

De nachtdienst van Marijke

Carlijn liep een nachtje mee met Marijke (foto) op locatie Noorderkroon in Den Bosch. Marijke: “De balans tussen verzorgende en moeder/vrouw vind ik heel mooi. In de nacht word ik niet gestoord door allerlei disciplines en daardoor kan ik juist meer aandacht kan geven aan de bewoners.” 

Lees verder...

Aafke mwverhaal

Aafke in het flexteam

Aafke werkt als verzorgende in een flexteam, in dienst van BrabantZorg en is heel blij met de afwisseling die dat met zich meebrengt. “Ik word elke keer met open armen ontvangen, zeker omdat ik een groot contract heb. Als ik dan kom invallen voor langere tijd, zijn veel diensten opgelost. Ineens is er dan rust in zo’n team! “ 

Lees verder...

Jan van Tuijl   vrijwilliger Het Zonnelied

Jan vertelt

“Ik ben bijna twee jaar vrijwilliger bij Het Zonnelied in Ammerzoden. Hiervoor werkte ik langer dan 40 jaar bij PTT Post, wat nu PostNL is.”

De zorg heeft mij altijd aangetrokken. Ik kwam zelf ook regelmatig in aanraking met de zorg en vrijwilligers; de opa van mijn vrouw had namelijk dementie en een vriend van mij had Alzheimer op jonge leeftijd. Hierdoor kwam ik regelmatig in een verzorgingshuis en kon ik al omgaan met mensen met dementie. Maar ik ben zelf ook vaker verzorgd na een operatie. De zorg was mij dus niet geheel onbekend. Daarnaast werkt mijn dochter ook bij Het Zonnelied, hierdoor was ik al bekend met de locatie en de mensen. Toen ik met vervroegd pensioen ging, trok vrijwilligerswerk mij aan. Ik had interesse in de zorg en deze locatie en daarom meldde ik mezelf aan en zijn we in gesprek gegaan. Nu ben ik hier elke woensdag als vrijwilliger!

In- en uitstroom van personeel in 2022

Instroom zp
255 fte

Instroom zorgverleners

Uitstroom zp
362 fte

Uitstroom zorgverleners

Instroom op
77 fte

Instroom overig personeel

Uitstroom op
71 fte

Uitstroom overig personeel

Instroom Vrijwilligers
509

Instroom vrijwilligers

Uitstroom Vrijwilligers
617

Uitstroom vrijwilligers