BrabantZorg is regelmatig in de media, we willen hiervan graag een paar artikelen en berichten delen. Neem zelf een kijkje en laat je inspireren door de verhalen die de kracht van BrabantZorg illustreren.
16-03-2022. De kwaliteiten gebruiken van een clown, om te ontmoeten, te ontroeren en contact te maken met mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Dat is wat Kim Hendriks al zeventien jaar met veel passie doet. Ze is miMakker bij BrabantZorg en brengt vele mensen een bezoek in haar clowneske kleding en met haar rode neus.
10-08-2022. De potloden slijpen van die mevrouw die zo graag kleur, een extra glas water brengen nu het zo heet is. De werkgever van Ellen von Koczian heeft haar de gelegenheid gegeven om bij te springen in het verpleeghuis waar ook haar moeder woont.
08-10-2022. Met improviseren, hulp van familieleden en veel invalkrachten hield woonzorgcentrum De Wellen in Oss de boel nog draaiende. Maar het personeelstekort houdt aan, dus BrabantZorg moest twee woongroepen sluiten
21-11-2022. Ze vloog de wereld over om lokaal bestuur te versterken. Ze stond aan de wieg van de decentralisatie en mocht daar vervolgens zelf mee aan de slag als wethouder. Inmiddels staat Miriam Haagh aan het roer bij BrabantZorg. De rode draad door haar carrière? Zich hardmaken voor ontwikkelkansen, transformatie, samenwerking en goede zorg.
30-06-2022. Het knelde door het gebrek aan personeel zo erg in de zomerperiode dat veertien ouderenzorgorganisaties in Noordoost-Brabant en de Bommelerwaard geen andere uitweg zagen dan families en verwanten te vragen mee te denken en zich aan te melden voor activiteiten. Ondanks de inzet van vakantiekrachten en vrijwilligers en vaste medewerkers die extra diensten draaien, kregen ze de roosters niet rond.
21-01-2022. Waar in het verleden nogal eens huiverig gekeken werd naar het ontbreken van persoonlijk contact, liet onderzoek zien dat beeldzorg niet ten koste gaat van de tevredenheid van cliënten. Bijna negen op de tien (86%) van de onderzochte cliënten gaf aan tevreden te zijn met beeldzorg. Beeldzorg levert dus niet alleen meer tijd op voor de verpleegkundigen, maar juist cliënten zijn tevreden met deze vorm van zorg-op-afstand.