BrabantZorg in de media

BrabantZorg is regelmatig in de media. Op deze pagina delen we hiervan graag een paar video's, artikelen en berichten. Neem een kijkje en laat je inspireren door de verhalen die de kracht van BrabantZorg illustreren.

6.726
Facebook volgers
2.122
Instagram volgers
16.500
LinkedIn volgers

BrabantZorg in het NOS journaal

Willen we dat de ouderenzorg toegankelijk en betaalbaar blijft? Dan moet er echt wat veranderen. Mensen zullen meer dan ooit  naar elkaar moeten omkijken. Het is juist zo mooi, dankbaar en vertrouwd als we samen zorgen voor elkaar. Daar zijn geschikte woonvormen voor nodig, zoals De Johannes in Veghel. In het NOS journaal leggen bewoners van de Johannes, samen met thuiszorgmedewerker Lisan Bosch en bestuurder Miriam Haagh uit wat het voor bewoners en zorgmedewerkers oplevert om op zo'n manier zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Screenshot 2024 05 27 11.22.01
Screenshot 2024 05 15 16.30.08

Contacthond Grietje laat mensen weer stralen

Lieke is begeleidster van contacthond Grietje op locatie Nieuwe Hoeven in Schaijk. Grietje wordt ingezet bij mensen met dementie. "Begeleidster Lieke laat samen met haar hond veel mensen weer stralen."

Screenshot 2024 05 23 09.09.29

Marianne van der Walle mag met pensioen bij BrabantZorg, maar blijft bij Ons Stekkie

Nooit is ze te laat, behalve op haar eigen jubileumfeestje. En dat omdat ze een cliënt moest helpen die thuis was gevallen. Want de zorg voor de oudere medemens gaat bij Marianne van der Walle (66) uit Reek altijd voor.

Screenshot 2024 05 15 17.25.07

Oekraïense vluchtelingen zijn blij met een plek in De Watersteeg

De ouderen in de Watersteeg en de Oekraïense vluchtelingen die daar sinds 2023 in een vleugel wonen, hadden nog niet zo veel met elkaar. Vooral de taal bleek een barrière. Op maandag 7 augustus zochten de Oekraïeners toenadering met een culturele middag.

Lees meer >>

Screenshot 2024 05 23 08.52.16

Bewoners De Watersteeg ontvangen deelnemers Avondvierdaagse

De Veghelse Avondvierdaagse liep onder andere door woonwijk De Bunders. Daar maakten deelnemers een tussenstop bij verpleeghuis De Watersteeg. Bewoners wachtten buiten op hen en fungeerden als ontvangstcomité. Slagwerkgroepen zorgden samen voor swingende sambamuziek. De Vrienden van de Watersteeg zorgden ervoor dat het de lopers aan niets ontbrak en deelden limonade en broodjes uit. 

Bekijk de video >>

HR BrZorg 14okt2021 6301

BrabantZorg stopt in vijf gemeenten met huishoudelijke thuiszorg via WMO

Eind augustus werd bekend dat BrabantZorg per 1 januari 2024 -in de BNO-gemeenten Meierijstad, Oss, Bernheze, Maashorst en Boekel- stopt als aanbieder van hulp bij huishouden, gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Drie organisaties: Interzorg, Acteon Thuiszorg en Tzorg, nemen de medewerkers en cliënten huishoudelijke hulp over.

Blog in Zorgvisie:

Verrantwoording in de zorg is niet meer verantwoord

Naar aanleiding van het RVS-adviesrapport dat op 10 oktober verscheen, geven verschillende zorgbestuurders antwoord op de vraag: is dit wel verantwoord? Nee, zeggen ze. Wij zijn er klaar mee. Het moet anders. Wij kiezen voor vertrouwen in mensen. Dat biedt ruimte voor zorgprofessionals. Ruimte die hard nodig is en ten goede komt aan mensen die zorg en ondersteuning ontvangen. 

Screenshot 2024 05 15 17.50.59

In Kerkdriel slaan de ouderen aan het boksen als rem op Parkinson

Boksen in een rolstoel? Ja hoor, waarom niet! Met grote handschoenen slaan bewoners van De Leyenstein in Kerkdriel fanatiek in op de stootkussens die de trainers voorhouden. Boksen op hoge leeftijd, het blijkt te helpen om vallen te voorkomen en om de gevolgen van de ziekte van Parkinson te remmen.

Lees meer >>

Screenshot 2024 05 22 17.33.37

Guusje en Sandy in de thuiszorg

Guusje Martens en Sandy Hermans werken als wijkverpleegkundige in de thuiszorg bij BrabantZorg. In Herpen, Ravenstein en de kleine dorpjes eromheen bieden zij ondersteuning, begeleiding en behandeling aan huis bij ongeveer 35 cliënten. Volgens eigen zeggen hebben ze het mooiste beroep van de wereld. Het Brabants Dagblad ging een middag mee op pad langs cliënten in Herpen.

Lees meer >>

Mantelzorgers krijgen cursus

"We kunnen het echt niet zonder jullie!” Het klinkt als een noodkreet en dat is het natuurlijk ook. De zorg piept en kraakt. En zonder mantelzorgers ligt die zo op z’n gat. Niet voor niets dat zorginstellingen in de regio mantelzorgers een spoedcursus geven.

Lees het hele artikel op bd.nl >>

Screenshot 2024 05 15 18.08.09
Screenshot 2024 05 23 09.18.48

Minister Helder brengt bezoek aan Simeonshof

Minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport bracht in november een werkbezoek aan Simeonshof in Erp in het kader van de verkiezingen: “We zien meer in direct contact met mensen en hun vragen en problemen, zoals het werken in de zorg”. De minister kreeg niet alleen een aantal voorbeelden van simpele oplossingen die het werken in de zorg plezieriger en efficiënter maken, maar hoorde ook nog eens dat het werken in de zorg best positiever mag worden neergezet: “Want het is misschien soms best wel zwaar maar het is ook heel erg mooi”, aldus één van de betrokkenen.

HR BZ ESCIB 16 9 Locatie Wielewaal 7682

Bewoners de Wielewaal hoeven maar één keer te verhuizen

Goed nieuws voor de bewoners van zorgcentrum De Wielewaal in Zaltbommel. Zij verhuizen rechstreeks naar de nieuwbouw aan de Fiep Westendorplaan.